Gert Kruys: "FC Utrecht in de finale tegen FC Utrecht"

03-03-2020

Gert Kruys denkt dat het een eenzijdige finale wordt wanneer FC Utrecht op 5 juni aantreedt voor de MASCOT Business Cup. De Domstedelingen vaardigen twee 7-tegen-7 elftallen af naar Almere. Kruys verwacht dat het hem lukt om beide zeventallen naar de finale te coachen.

"Ik denk dat wij één van de favorieten zijn. We hebben een zeer gretige groep. Wij hebben een enorm aanbod en komen met twee teams," zegt Gert Kruys, hoofdcoach van de twee businessteams van FC Utrecht. "Wij zijn scherp en afgetraind."

De laatste wedstrijden wist FC Utrecht de tegenstander te vernederen. Tegen VVV Venlo werd een ecclatante zege geboekt met 6-1. "We timmeren aan de weg. We houden van de druk die we onszelf opleggen."

Kruys verwacht dat de businessclubleden zich ook goed manifesteren tijdens de derde helft. De komende weken krijgen ze genoeg kans om de drank rijkelijk te laten vloeien, aldus Kruys.

FC Utrecht staat voor een spannende halve finale in de beker tegen Ajax en de voormalige hoofdtrainer van onder andere SC Cambuur, FC Dordrecht en DOVO. "Twintig jaar geleden speelde ik zelf ook in de bekerfinale. Tackles op ooghoogte, bloed aan de paal. Ik vermoed een penaltyreeks: Onana tegen Zoet, vul zelf maar in hoe dat afloopt."

Volgende week staat voor Kruys ook al omcirkeld in de agenda. Dan reist Jong FC Utrecht af naar Almere City FC: "Voor mij een weerzien met oude bekenden. Thomas Verheydt noemden we Popeye bij IJsselmeervogels met zijn grote stevige armen. En topschutter Nick Venema, dat is een fenomeen hier in Utrecht. Maar Rene Hake heeft de selectie van Jong FC Utrecht goed voor elkaar. Bij jullie zal het spannend worden. Ik denk een 2-2."