Almere City FC loopt over Cambuur heen

20-02-2020

Deze zomer gaat het dan echt gebeuren. De MASCOT Business Cup staat voor de deur en de mannen van Almere City FC laten niks aan het toeval over. Iedere donderdagochtend wordt er fanatiek getraind onder toeziend oog van hoofdcoach Aziz El-Morabit en zijn assistent Herman Koster. In de voorbereiding op het eindtoernooi vinden meerdere oefenduels plaats, waaronder het treffen met Cambuur.

Het team
Op het hoofdveld van SC Buitenboys wordt de jaarlijkse strijd gestreden tussen de Businessclub van SC Cambuur en Almere City FC. Historisch gezien is Almere City FC favoriet tegen deze geduchte tegenstander. De wedstrijd begon echter minder soepel dan de einduitslag doet vermoeden. Met een sterke selectie is het coach Aziz en Herman erg lastig gemaakt om een keuze te maken voor de basisopstelling.

Op goal staat vertrouwd de multi-inzetbare Martijn Kos. Kos staat natuurlijk bekend als boomlange koelbloedige spits, maar wil het team graag laten zien dat er meer goede keepers rondlopen binnen het team. Op de rechtsbackpositie staat Dave Ruiters. Met zijn ervaring in de zaal is Dave niet bang om een mannetje te passeren en de rechterflank te bestrijken. Rechts centraal achterin staat Richard de Vries. Richard is normaal de onverschrokken doelman, maar met zijn exceptionele kwaliteiten is hij ook als verdediger niet uit de basis-elf te denken. Links van hem staat Robin van Nunen. De betrouwbare en altijd scherpe Robin is vaak de onzichtbare kracht in de verdediging. Linksback is Martijn ‘Alleskunner’ Groot. Martijn kan eigenlijk in iedere linie wel uit de voeten en is daarmee een multi-inzetbare kracht in het elftal.

Net voor de verdediging staat Hassan Bai Kamara. Van Hassan is al bekend dat hij exceptionele aanvallende kwaliteiten heeft, maar het trainersduo wil graag dat hij ook zijn verdedigende talent gaat ontwikkelen. Naast Hassan staat uiteraard onze captain en vedette; Wouter Griekspoor. Op de befaamde nummer 10 positie is een plek ingeruimd voor Lars van Raaijen. Lars is de niet luie nummer 10 waar ieder team jaloers op kan zijn.

Op de ‘rechtsbuiten’ positie vinden wij een andere vedette, Martin Ort. Martin, die altijd krijt aan de schoenen heeft, is met zijn befaamde buitenkantje rechts de assistkoning die de gemiddelde back een slechte dag bezorgt. Bovendien kun je deze alleskunner er ook goed bij hebben in de ‘derde helft’. Zijn zangkwaliteiten zijn immers wereldberoemd in heel Almere.

In de spits staat de altijd trefzekere Mathijs Treffers. De goaltjesdief van weleer weet altijd zijn momentjes te vinden om de verdedigers te slim af te zijn. Last but not least de linksbuiten Marcel ‘De Machine’ Sluijter. Met zijn kracht, doorzettingsvermogen en goede trap weet Marcel een plaag te zijn voor iedere back.

De wedstrijd
De wedstrijd tegen SC Cambuur wordt vanaf de aftrap gedomineerd door City. De 1-0 ligt dan ook snel in het mandje. De steekbal van Martin Ort zal niet snel vergeten gaan en zo’n bal is voor Martijn ‘Alleskunner’ Groot een koud kunstje. SC Cambuur wil het hier niet bij laten zitten en pakt het initiatief. Ook zij hebben veel talent in de ploeg en weten onze verdedigers aan het werk te zetten. Cambuur weet op deze manier toch terug te komen tot 1-1 en de 1-2 hangt zelfs in de lucht. Zeker als Dave Ruiters niet bang is om roodwaardige overtredingen te maken binnen de 16. De scheids is echter altijd de baas en zat afgelopen vrijdag zeker niet tegen.

Ook een Richard de Vries is niet iemand die inhoudt bij de duels. Aan alles is te zien dat beide ploegen niet willen verliezen, maar uiteindelijk trekt City in de tweede helft toch aan het langste eind en begint in de laatste fase van de wedstrijd aan een ‘walk-over’. Zal het invallen van Yaron Navon in de laatste fase hier iets mee te maken hebben? Met doelpunten van ‘Supersub’ Mitchell Meijer, Lars van Raaijen (2x) en Hassan Bai Kamara weet de Businessclub van Almere City FC met 5-1 te winnen van SC Cambuur. Je kunt bijna wel raden in welke poule Almere City FC begin juni ingedeeld wil worden!